Ghidul medical
Baile Herculane
Miracolul zeilor pentru sanatate
Prima pagina      Statiunea Baile Herculane

Baile Herculane - Statiunea lui Hercules

Situata intr-un cadru natural exceptional , parte integranta a Parcului National Valea Cernei- Domogled, Statiunea Baile Herculane este binecunoscuta de aproape 2000 de ani , beneficiind de aer si clima cu o valoare terapeutica indicata pentru toate virstele si maladiile, izvoare termale ale caror proprietati curative au fost verificate de pe vremea Imperiului Roman. Cunoscuta sub numele ,,AQUAS HERCULI SACRAS AD MEDIAM’’ , statiunea a constituit un punct de atractie pentru aristrocatia Romei Antice , imparatul Marc Aurelius tratindu-si in statiunea de pe Valea Cernei chiar pe mama sa, Iulia . In perioada Imperiului Austro-Ungar , imparatul Franz Iosif si imparatesa Elisabeta –Sissi- a prin dezvoltarile si edificiile construite , au creat o notorietate internationala Statiunii Baile Herculane.


  

Amplasamentul geografic 

Amplasamentul geografic al statiunii confera acesteia un acces facil pe toate caile de transport : feroviar, rutier, naval si aerian. Dispunind de o Gara cu o arhitectura de invidiat construita in anul 1878,accesul pe calea ferata se face pe linia internationala Bucuresti –Timisoara-Budapesta-Viena, distantele ce o separa de aceste capitale parcurgindu-se confortabil intr-o perioada de timp cuprinsa intre 4 si 10 ore. La numai 16 km distanta de cel mai apropiat port dunarean , ORSOVA, transportul fluvial al turistilor din Belgrad , Budapesta , Viena sau Galati , Sulina , Drobeta Tr. -Severin ,catre Baile Herculane , este facil si pitoresc pe Dunare. Deoarece se afla in apropierea a doua aeroporturi internationale , Craiova (142km) si Timisoara (160km) transportul aerian al turistilor din toate colturile tarii dar si din afara tarii este foarte rapid si confortabil. Cu toate aceste facilitati , transportul rutier cu autocare , microbuze sau autoturisme proprietate personala din tara catre Statiunea Baile Herculane , este cel mai folosit. Situata in apropierea principalei artere rutiere ce leaga vestul tarii de Bucuresti ,drumul European E70, in Statiunea Baile Herculane se poate ajunge rapid si confortabil de la Bucuresti (max 4 ore), Timisoara (max. 3 ore), Craiova (2,5 ore).

Obiective turistice

Pentru turistii veniti in statiunea Baile Herculane le sunt oferite o gama variata de posibilitati de agrement prin vizitarea multor monumente istorice, culturale sau de arta din statiune sau imprejurimi. 

- Cladirile in stil baroc austriac din sec. XIX ce compun Centrul Imperial al statiunii (Centrul Istoric) 

- statuia lui Hercules montata in 1847 de catre maiestrii Romelmayer si Glantz din Viena

- Vila Elisabeta – construita in timpul si pentru Imparateasa Elisabeta (Sissi )

Acestea sunt numai cateva obiective turistice cu o mare incarcatura istorica din statiune. Croazierele pe Clisura Dunarii organizate de catre Agentiile turistice zilnic, ofera turistilor posibilitatea de a vedea Dunarea la Cazane, Capul lui Decebal sculptat in stinca etc.

 Copyright © 2011-2012 Tratament-Balnear.ro - Toate drepturile rezervate

Parteneri: